Vodič kroz događanja Beta

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja odnose se na svaku vrstu korištenja web stranice postavljene na domeni svieventi.com i njenim poddomenama (u daljnjem tekstu “web stranica SviEventi”).

Autor je svaka osoba koja izvrši registraciju na web stranici SviEventi, te na njoj objavljuje najave događaja.

Korisnik je svaka osoba koja, iz bilo kojeg razloga, posjećuje i koristi web stranicu SviEventi, uključujući i Autora.

Ovaj dokument je elektronski ugovor između web stranice SviEventi.com i Korisnika, te ima istu snagu i vrijednost kao i ugovor u pisanom obliku potpisan od obje strane.

Svojim registriranjem na web stranici SviEventi ili bilo kakvim drugim korištenjem same stranice, Korisnik daje do znanja da je Uvjete web stranice SviEventi u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.

1. Usluge web stranice SviEventi

1a. Objavljivanje događaja
SviEventi omogućuje Autorima internetsku promociju događaja putem samostalnog objavljivanja informacija o dogođaju kojeg sami organiziraju, sudjeluju u njegovoj organizaciji, sudjeluju u izvođenju događaja ili jednostavno žele promovirati događaj u dobroj namjeri iako ne sudjeluju u organizaciji događaja niti su izvođači na njemu.

1b. Pretraživanje događaja
SviEventi, osim jednostavnog pretraživanja trenutno dostupnih događaja, omogućuje svim svojim Korisnicima i naprednu pretragu uz mogućnost filtriranja po gradovima unutar Republike Hrvatske, po kategorijama događaja te po datumu odvijanja događaja.

2. Autori

2a. Kako bi ostvarili pravo na objavljivanje događaja, Korisnici se moraju registrirati (otvoriti besplatan korisnički račun), čime postaju Autori i samim tim ostvaruju pravo na objavljivanje i uređivanje vlastitih događaja.
Prilikom registracije, Korisnik je dužan unijeti osobne podatke, te se obvezuje da su uneseni podaci točni i valjani.
U slučaju sumnje da su neki od Korisnikovih podataka netočni, SviEventi zadržava pravo, bez obaveze prethodne najave i/ili naknadnog objašnjenja, suspendirati Korisnikov račun i daljnje korištenje web stranice SviEventi.

2b. Registriranjem na web stranici SviEventi, Autori se obvezuju objavljivati istinite informacije.
Autorima se strogo zabranjuje objavljivanje poveznica (linkova) na slike i videa iz drugih izvora, kao i poveznice na web stranice trećih strana, ukoliko za to nemaju dozvolu autora slike i/ili videa, izvora s kojeg povlače poveznicu i/ili treće strane.
Autor i samo Autor je odgovoran moralno, materijalno i krivično, ukoliko svojom objavom povrijedi bilo čija prava ili zakone Republike Hrvatske, te osobno snosi eventualne troškove koji iz toga mogu nastati.
Također, Autor se slaže da će obeštetiti, neće smatrati odgovornom web stranicu SviEventi, njene vlasnike i djelatnike, te će se suzdržati od zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih internetskih stranica.

2c. Objavom događaja na web stranici SviEventi, Autor je web stranici SviEventi dao besplatnu, pravno valjanu, nepovratnu i neekskluzivnu licencu za uporabu, reprodukciju, mijenjanje, objavljivanje, prilagođavanje, prevođenje, distribuciju, provođenje i prikazivanje čitave objave ili njenih dijelova, u bilo kojem obliku, samostalno ili kao dijela veće cjeline, na bilo kojem mediju ili putem bilo koje tehnologije, bilo poznate ili kasnije razvijene, te dijeljenje takvih prava s višestrukim djeliteljima te licence.

2d. Autor je suglasan da neće objavljivati sadržaje:
– koji mogu uvrijediti i/ili povrijediti drugu osobu
– koji spadaju u govor mržnje
– koji u sebi ocrtavaju bilo kakvu vrstu diskriminacije
– koji promoviraju ili potpomažu ilegalne aktivnosti
– koji su ilegalna kopija nečijeg autorskog rada
– koji uključuju erotske i/ili pornografske materijale
– koji krše Uvjete korištenja web stranice SviEventi ili bilo koji zakon Republike Hrvatske

2e. OBJAVLJIVANJE SLIKA
Autorima je najstrože zabranjeno postavljanje slika i/ili digitalnih fotografija ukoliko sami nisu vlasnici istih ili ukoliko nemaju dozvolu za korištenje istih od strane vlasnika i/ili autora fotografije ili vizualnog djela.
Dodavanjem slike prilikom kreiranja ili izmjenjivanja (ažuriranja) eventa Autor daje na znanje i tvrdi da je osobno vlasnik iste ili da barem ima dozvolu za njeno korištenje.
Autor i samo Autor je odgovoran moralno, materijalno i krivično, ukoliko je prilikom kreiranja ili izmjenjivanja (ažuriranja) eventa dodao sliku za koju nema dozvolu korištenja ili nije vlasnik iste, te osobno snosi eventualne troškove koji iz toga mogu nastati.
Ukoliko netko pokrene tužbu protiv web stranice SviEventi, njenih vlasnika i/ili djelatnika zbog nedozvoljenog korištenja jedne ili više slika, svu moralnu, materijalnu i krivičnu odgovornost snosi isključivo Autor koji je sliku dodao prilikom kreiranja ili izmjenjivanja (ažuriranja) eventa, te se slaže da će obeštetiti, neće smatrati odgovornom web stranicu SviEventi, njene vlasnike i/ili djelatnike, te će se suzdržati od zahtjeva za naknadom štete i troškova, i obvezuje se osobno podmiriti sve troškove koje bi web stranica SviEventi, njeni vlasnici i/ili djelatnici mogli imati, uključujući troškove pravnog zastupanja.

3. Korisnici

3a. Ovim putem SviEventi daju pravo Korisnicima pregledavati sadržaje web stranice SviEventi, kao i registrirati se kao Autori i kao takvi objavljivati događaje koji su u skladu s ovim Uvjetima Korištenja i ne kose se s važečim zakonima Republike Hrvatske.
Korisnik se obvezuje da neće ni na koji način doći do izvornog koda web stranice SviEventi, preprodavati ili iznajmljivati bilo koji dio web stranice SviEventi, niti na bilo koji način ometati ili pokušati omesti rad web stranice SviEventi.

3b. Korisnici web stranice SviEventi su dužni redovito čitati Uvjete korištenja, te se podrazumijeva da su u svakom trenutku upoznati s aktualnim Uvjetima korištenja, te da su ih razumjeli u potpunosti.

4. Sadržaj web stranice SviEventi

Sadržaj na web stranici SviEventi je informativnog karaktera, objavljen u dobroj namjeri.
Sadržaj koristite na vlastitu odgovornost, a web stranica SviEventi, njeni vlasnici i/ili djelatnici ne mogu se smatrati odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
Web stranica SviEventi, njeni vlasnici i/ili djelatnici ne odgovaraju za istinitost objavljenih sadržaja i oglasa.
Za istinitost objavljenog sadržaja odgovaraju Autori, a za istinitost oglasa odgovaraju oglašivači.
Web stranica SviEventi zadržava pravo promjene, ukidanja, privremenog i trajnog, bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave.

5. Zaštita privatnosti

Zaštita Vaših podataka nam je vrlo važna, stoga se trudimo što bolje zaštiti Vašu privatnost. Korištenjem web stranice SviEventi dajete svoju suglasnost da se svaka informacija dobivena od Vas, koristi i objavljuje u skladu s ovom izjavom o zaštiti privatnosti.

Podaci koje prikupljamo od Vas spadaju u dvije kategorije:
1. Podaci koje dobrovoljno unosite prilikom registriranja kod nas (ime, prezime i e-mail adresa).
2. Podaci koje prikupljamo automatski (Vaša trenutna IP adresa) koji ne mogu nikako biti direktno povezani s Vašim identitetom.

Vaši podaci ostaju spremljeni u našoj bazi podataka, u potpunoj tajnosti i ne dijelimo ih s trećim stranama.
Naravno, Vaše podatke smo dužni prikazati ukoliko dođe do nekakve istrage i tako bude određeno sudskim nalogom.

Prilikom registracije, možete odabrati svoje “javno ime” i ono će biti prikazano u potpisu Vaših objava. Na vama je hoćete li tamo staviti svoje ime i prezime, nadimak, naziv eventa kojeg predstavljate… Ukoliko se odlučite u “javno ime” staviti svoje pravo ime i prezime, za tu objavu svojih podataka odgovornost snosite sami, dok se web stranica SviEventi, njeni vlasnici i djelatnici, u potpunosti odriču svake odgovornosti za eventualne posljedice (dobre ili loše) prouzrokovane tom objavom.
Nadalje, sustav web stranice SviEventi će Vam postaviti “kolačiće” (cookies) koji služe kako bismo Vam omogućili kvalitetnije i jednostavnije korištenje web stranice.

6. Uvjeti plaćanja

Najam oglasnog prostora, kao i postavljanje istaknutog eventa, plaća se avansno (unaprijed), a potvrdu o uplati potrebno je dostaviti najkasnije jedan radni dan prije početka kampanje. U protivnom, web stranica SviEventi, njeni vlasnici i djelatnici zadržavaju pravo neobjavljivanja oglasa i/ili isticanja eventa.

Sve navedene cijene i financijske obaveze izražene su u kunama i bez PDV-a.

SviEventi nije u sustavu PDV-a.

Web stranica SviEventi zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti promijeniti cijene svojih usluga, stoga Vam savjetujemo da prije svake narudžbe projerite trenutno stanje cijena.
Za oglašavanje, cijene su navedene na stranici Marketing
Za istaknute evente, cijene su navedene na stranici Istaknuti eventi

7. Promjene uvjeta

Web stranica SviEventi zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti ovdje navedene Uvjete korištenja. Savjetujemo Korisnike da s vremena na vrijeme ponovno pročitaju informacije sadržane u Uvjetima korištenja kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Napominjemo da ukoliko dođe do promjena u Uvjetima korištenja, a Korisnik nastavi koristiti web stranicu SviEventi, podrazumijeva se da je nove Uvjete u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.