Vodič kroz događanja Beta

Objavljivanje Evenata

Dragi naši Autori evenata, veseli nas što ste odlučili promovirati svoje evente putem naše web stranice i želimo Vam ugodan boravak na njoj. U ovome videu ćemo Vas provesti kroz kreiranje evenata, te kroz uređivanje već postojećeg eventa – korak po korak.

Preporuka: na videu aktivirati opciju “Full Screen”.


Detaljan opis kreiranja eventa

1. Odabir kategorije

SviEventi je web stranica koja krajnjem korisniku omogućuje pretragu evenata prema vlastitim afinitetima, stoga je svaku objavu potrebno pridodati određenoj kategoriji kako bi objava bila prikazana ciljanoj publici, odnosno točno onim ljudima koji bi mogli biti zainteresirani za Vaš event.
Moguće je odabrati više od jedne kategorije po eventu ukoliko smatrate da je to potrebno.
Bitno je kategorije birati pažljivo jer naknadne ispravke nisu moguće, ali ukoliko ipak dođe do greške i želite izmijeniti kategoriju, javite nam se na support@svieventi.com i zatražite izmjenu kategorije. Upiti za izmjenu kategorije moraju biti poslani sa e-mail adrese registrirane u našem sustavu, a u sadržaju upita mora biti navedeno korisničko ime registrirano uz tu e-mail adresu.

2. Dodaj sliku

Dodavanje slike nije obavezno, ali objava eventa će izgledati puno atraktivnije ako joj dodate sliku. Također, ukoliko želite istaknuti svoj event, obavezni ste postaviti i odgovarajuću sliku. Više o istaknutim eventima – ovdje.
Za postavljanje slike kliknite na “Odaberi sliku” i otvorit će se prozorčić u kojem možete odabrati sliku koja se nalazi u vašem računalu. Imajte na umu da je maksimalna dozvoljena veličina slike 1 MB.
Slike će vam najljepše izgledati aku budu dimenzija 800 x 450 px.

3. Oznake (ključne riječi)

Ovo polje nije obavezno, ali Vaš event će biti jednostavnije pronaći ukoliko unesete nekoliko oznaka (tagovi) za koje mislite da će biti korištene od strane korisnika prilikom pretrage.
Npr. ukoliko organizirate koncert, zgodno bi bilo upisati oznake koje se sastoje od imena izvođača, naziva prostora u kojem se koncert održava, naziva stila glazbe, te imena grada.
Oznake mogu biti sastavljene od više riječi, stoga ih je potrebno odvajati zarezom.
Primjer unošenja oznaka: gibonni, dom sportova, zagreb

4. Naziv eventa

Ovo je zapravo naslov objave, a može sadržavati naziv benda (ukoliko se radi o koncertu), naziv festivala, predstave, filma,… ili bilo kakav kratak tekst za koji smatrate da ispravno opisuje event kojeg želite objaviti. Ovo polje je obavezno.

5. Prostor održavanja

Naziv kluba, kazališta, dvorane, restorana, trga, odnosno bilo kakvog prostora u kojem se event odvija. Ovo polje je obavezno.

6. Grad

Ovdje unosite ime grada ili mjesta u kojem se event odvija. Ovo polje je obavezno.

7. Ulica i broj

Unesite samo puni naziv ulice i kućni broj, bez interpunkcija (točke i zarezi) kako bi bili sigurni da će se lokacija Vašeg eventa ispravno prikazati na mapi. Ovo polje je obavezno.

8. Datum

Kliknite u polje i otvorit će se prozorčić sa kalendarom u kojem jednostavno odaberete datum odvijanja Vašega eventa. Ovo polje je obavezno.

9. Početak

Kliknite u polje i otvorit će se izbornik u kojem odabirete vrijeme početka Vašega eventa. Ovo polje je obavezno.

10. Završetak

Ukoliko želite prikazati vrijeme završetaka Vašega eventa, kliknite u polje, otvorit će se izbornik i odaberite vrijeme koje Vam odgovara.

11. Cijena ulaznice

Ovo polje ne prihvaća nikakve druge znakove osim brojeva, stoga upišite samo vrijednost ulaznice. Na stranici, gdje će event biti objavljen, iza broja će automatski biti ispisana kratica “kn”.
Ukoliko je ulaz na event slobodan, u polju ostavite, već unaprijed upisanu, nulu (0).

12. Cijena u pretprodaji

Ukoliko se za Vaš event ulaznice mogu nabaviti u pretprodaji i imaju drugačiju cijenu od ulaznica kupljenih na dan eventa, tada upišite tu cijenu u ovo polje.
* Napomena: ukoliko se radi o kazališnoj predstavi ili eventu za kojeg se ulaznice prodaju po kategorijama koje imaju različite cijene (npr. parter, loža, balkon…), ljubazno molimo, te informacije upišite u rubriku “Opis”.

13. Opis

Ovo je prostor namijenjen za dulji tekst (3000 znakova) kojim možete detaljnije opisati svoj event i pružiti korisnicima više informacija.


Dodatne informacije

14. On-line ulaznice

U današnje vrijeme sasvim je uobičajeno kupovati ulaznice on-line (putem interneta), stoga, ukoliko je za Vaš event omogućena on-line prodaja ulaznica, zalijepite u ovo polje poveznicu za kupovinu.
Bitno: kod ručnog unosa web adrese (tipkanje) morate paziti da poveznica počinje sa “http://” ili “https://”. Kod opcije kopiranja (copy/paste) navedeni znakovi se prenose automatski.

15. Naziv prodajnog mjesta

Ovdje možete informirati zainteresirane posjetitelje svoga eventa gdje sve mogu kupiti ulaznice u pretprodaji, tako što ćete navesti imena prodajnih prostora.

16. Info e-mail

Ukoliko smatrate da bi Vaši posjetitelji mogli imati nekakve upite vezano za Vaš event, ovdje im možete ostaviti e-mail adresu na koju Vas mogu kontaktirati u takvome slučaju.

17. Info telefon

Ukoliko smatrate da bi Vaši posjetitelji mogli imati nekakve upite vezano za Vaš event, ovdje im možete ostaviti broj Vašeg info telefona.

18. Web stranica

Povežite posjetitelje web stranicom organizatora eventa, web stranicom izvođača ili nekom od stranica svoje društvene mreže.
Bitno: kod ručnog unosa web adrese (tipkanje) morate paziti da poveznica počinje sa “http://” ili “https://”. Kod opcije kopiranja (copy/paste) navedeni znakovi se prenose automatski.

19. Dodaj video

U ovo polje možete zalijepiti poveznicu na video sa Youtube-a ili Vimeo-a i video će automatski biti prikazan na stranici Vašega eventa.
Bitno: kod ručnog unosa web adrese (tipkanje) morate paziti da poveznica počinje sa “http://” ili “https://”. Kod opcije kopiranja (copy/paste) navedeni znakovi se prenose automatski.