Vodič kroz događanja Beta

FAQ (česta pitanja)

 • Što su to “Izdvojeni”, “Zlatni” i “Srebrni” eventi?

  To su eventi koje njihovi autori žele istaknuti, kako bi bili što vidljiviji u svrhu bolje promocije, a to čine zakupljivanjem određenog oglasnog prostora. Postoje tri kategorije oglasnih prostora za isticanje evenata, koje se razlikuju po svojim pozicijama na portalu, a nazvali smo ih “Izdvojeno”, “Zlatni” i “Srebrni” kako bi ih mogli razlikovati. Sve tri kategorije nazivamo zajedničkim imenom “Izdvojeni Eventi”, a više informacija o njima, te kako ih kreirati i koliko košta zakup određene pozicije, možete pronaći ovdje.

 • Kako kreirati event?

  Detaljne informacije o kreiranju evenata nalaze se ovdje.

 • Kako mogu istaknuti svoj event?

  Nakon što ste se prijavili (login) i uz pretpostavku da imate barem jedan već objavljen i aktivan event, kliknite u navigaciji na link “Moje objave” i otvorit će se stranica sa svim Vašim aktivnim objavama. Uz svaku objavu nalazi se gumb “Istakni event”, a Vi trebate kliknuti na onaj koji se nalazi uz objavu koju želite istaknuti. Bit ćete preusmjereni na stranicu za narudžbu, na kojoj treba ispuniti jednostavan formular, i to je zapravo to. Sve dalje korake odradit će naša korisnička podrška. Toplo preporučamo da se informirate o svim pravima i obavezama prije same narudžbe, a sve informacije možete dobiti ovdje.

 • Sherao/la sam link eventa na facebook i nije mi “povuklo” sliku. Što da radim?

  Da ne idemo duboko u tehničke detalje, recimo to ovako – facebook ima svoje skripte koje pročitaju određeni dio objave koja se shera i te informacije budu prikazane u postu na facebooku. Dešava se ponekad, zbog preopterečenosti ili sporosti veze, da ti podaci ne budu u potpunosti pročitani, odnosno, u potpunosti prenešeni. Srećom postoji mali trik. Ukoliko ponovite postupak sheranja, velika je vjerojatnost da će se slika pojaviti.

 • Zašto sami ne možemo kreirati svoju lozinku?

  Zbog sigurnosti. Kod većine ljudi je još uvijek praksa birati lozinke koje su jednostavne i lako pamtljive. Na žalost, takve lozinke ne pružaju gotovo nikakvu sigurnost. Na ovaj način smo se osigurali da je svaki Vaš profil, barem donekle siguran.

 • Želim promjeniti korisničko ime, ali ne znam kako.

  Korisničko ime nije moguće samostalno promijeniti. Sve Vaše objave povezane su s Vašim korisničkim imenom, i ukoliko bi ga promijenili, sve dotadašnje objave bi i dalje ostale povezane sa starim korisničkim imenom, a budući to ime više ne bi postojalo, objave bi automatski bile izbrisane. Ukoliko imate valjan razlog za izmjenom korisničkog imena, obratite nam se sa upitom i obrazloženjem na support@svieventi.com i mi ćemo to učiniti umjesto Vas.

 • Zašto Google mapa ne prikazuje lokaciju upisane adrese?

  Skloni smo, u svakodnevnom govoru, skraćivati nazive ulica, npr. reći ćemo “Dobrilina ulica” umijesto “Ulica Jurja Dobrile”, ili “Laginjina ulica” umijesto “Ulica Matka Laginje”…
  Na žalost, Google nije upoznat sa time, pa ukoliko kod upisivanja adrese koristite skraćeni naziv, velika je mogućnost da lokacija neće biti prikazana.

  Zanimljiva je činjenica da u nekim slučajevima vrijedi obrnuto pravilo – Google će prepoznati skraćenu verziju adrese, ali ne i puni naziv. Sve ovisi o tome u kakvom obliku je adresa prijavljena na Google.
  Stoga, ukoliko ne upali jedna varijanta, pokušajte s drugom 😉

  Također, postoji problem i sa ulicama koje uopće nisu prijavljene Google-u, pa ih stoga njegove skripte ne prepoznaju.

  Bitno: U polje “Ulica i broj” upišite samo naziv ulice i kućni broj, bez dodavanja poštanskog broja, imena grada i interpunkcijskih znakova.
  Evo primjer: Ulica Matka Laginje 17

  Ukoliko je objekt održavanja eventa prijavljen u Google Lokacije, moguće je umjesto adrese upisati pravilan naziv objekta i on će biti prikazan na Google mapi.